Χαράλαμπος Γ. Προύντζος

Δικηγορος – Διευθυνων Συνεταιρος

Ο Χαράλαμπος γεννήθηκε το 1978. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Bristol από το οποίο έλαβε πτυχίο νομικών (LLB) το 2001. Συνέχισε την εκπαίδευσή του και την επαγγελματική του κατάρτιση στο Inns of Courts School of Law, στο Λονδίνο όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία το Bar Vocational Course και έλαβε τον επαγγελματικό τίτλο του Barrister - at - Law. Είναι μέλος του Gray's Inn από το 2003. Έχει λάβει επίσης δίπλωμα επαγγελματικών νομικών δεξιοτήτων από το Πανεπιστήμιο City. Εντάχθηκε στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο το 2005 και εξασκεί το επάγγελμα εκτοτε. Ο Χαράλαμπος είναι ο επικεφαλής του Εμπορικού και Εταιρικού τμήματος, του τμήματος παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και του τμήματος Ενέργειας. Συμμετέχει, επίσης, ενεργά στο τμήμα διεθνούς φορολογικού προγραμματισμού.

Κωνσταντίνος Αγαθοκλέους

Δικηγορος – Ανωτερος Συνεργατης

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε στη Λευκωσία. Έχει αποφοιτήσει με Law L.L.B. από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Χειρίζεται άπταιστα την Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου από το 2006 και εργάζεται ως Δικηγόρος στο Γραφείο μας από τον Απρίλιο του 2014. Ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, αξιώσεων και διαφορών σχετικά με αστικές και εμπορικές διαφορές, συμπεριλαμβανομένων συμβατικών απαιτήσεων του εργατικού δικαίου, του δικαίου του ανταγωνισμού, αγωγών για σωματικές βλάβες, ασφαλιστικών απαιτήσεων από τροχαία ατυχήματα, τραπεζικές και χρηματοπιστωτικές διαφορές, διαφορές μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή, με εισπράξεις χρεών, πτωχεύσεις, οικογενειακές διαφορές, με κατασκευαστικές συμβάσεις και δραστηριοποιείται ενεργά σε υποθέσεις δυσφήμησης. Επιπλέον, ασχολείται με διαφορές που άπτονται του δημοσίου δικαίου και του δικαίου των δημοσίων συμβάσεων ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου της Κύπρου. Ο Κωνσταντίνος εμπλέκεται επίσης ενεργά σε διαδικασίες επίλυσης διαφορών και είναι από το 2014 ως Διαμεσολαβητής του Ομίλου ADR.

Ντίνα Κάγκα

Δικηγορος – Ανωτερη Συνεργατης

Η Ντίνα γεννήθηκε το 1988. Σπούδασε νομικά στην Αγγλία στο Πανεπιστήμιο Kingston και κατόπιν απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο απο το Πανεπιστήμιο Queen Mary στο Εμπορικό και Εταιρικό Δίκαιο (LLM in Commercial and Corporate Law) το 2010. Γνωρίζει άπταιστα την ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Εντάχθηκε στο Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο το 2011 και εργάζεται στην Εταιρεία μας απο τον Απρίλιο του 2012.

Κωνσταντίνος Μιχαήλ

Δικηγορος – Ανωτερος Συνεργατης

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε το 1987. Έχει αποφοιτήσει με Law L.L.B. από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στο Ην. Βασίλειο το 2011, και στη συνέχεια απέκτησε απο το ίδιο Πανεπιστήμιο το μεταπτυχιακό του στο Ευρωπαϊκό Εταιρικό Δίκαιο (L.L.M. in EU Business Structures and Conflict of Laws). Χειρίζεται άριστα τα ελληνικά και τα αγγλικά ενώ παράλληλα έχει αρκετά καλή γνώση της ιταλικής γλώσσας. Είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και εργάζεται ως δικηγόρος στην εταιρία μας από τον Αύγουστο του 2012. Ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και αξιώσεων, και ειδικότερα εμπορικές διαφορές, πνευματικά δικαιώματα και συνομολόγηση συμβάσεων. Περαιτέρω ειδικεύεται σε θέματα Ενέργειας και Δημοσίων Συμβάσεων, ενώ ασχολείται ιδιαίτερα με τον χειρισμό Ιεραρχικών Προσφυγών και Προσφυγών ενώπιον της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών και στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ιάκωβος Κούππας

Δικηγορος – Ανωτερος Συνεργατης

Ο Ο Ιάκωβος απέκτησε το πτυχίο Νομικής του (με Άριστα –Honours) και το μεταπτυχιακό του (επίσης με Άριστα – Distinction) από το London School of Economics & Social Sciences (LSE). Με τη ολοκλήρωση των σπουδών του ολοκλήρωσε την πρακτική του εξάσκηση στην Κύπρο το 2010 και έγινε δεκτός στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο. Ο Ιάκωβος έχει εργασθεί για 7 χρόνια στο τμήμα εταιρικού δικαίου οργανισμού που ανήκει στους ΒIG4 προτού γίνει μέλος της Προύντζος & Προύντζος Δ.Ε.Π.Ε – δικηγορική εταιρεία μέλος του παγκόσμιου δικτύου της Ernst & Young Global Limited. Είναι επί του παρόντος Manager στο τμήμα εταιρικού δίκαιου του γραφείου μας και ηγείται ομάδας η οποία ασχολείται κυρίως με θέματα εταιρικού δικαίου καθώς επίσης και με θέματα που άπτονται του ψηφιακού δικαίου. Ο Ιάκωβος και η ομάδα του ασχολούνται εκτενώς με τη παροχή νομικών συμβουλών/γνωματεύσεων αναφορικά με θέματα που αφορούν κυρίως τη εταιρικές αναδιοργανώσεις, συγχωνεύσεις & εξαγορές εταιρειών, τοπικές και διεθνείς συγχωνεύσεις και αναδιοργανώσεις, μεταφορές εγγεγραμμένου γραφείου εταιρειών από και προς την Κύπρο, θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, την οργάνωση συστημάτων/μηχανισμών εταιρικής διακυβέρνησης και επίλυση διαφορών σε θέματα εταιρικού δικαίου καθώς και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε σχέση με το ρυθμιστικό πλαίσιο σε θέματα εταιρικού και εμπορικού δικαίου στην Κύπρο και την ΕΕ. Είναι επίσης υπεύθυνος της νομικής ομάδας που συμβουλεύει πελάτες σχετικά με την εφαρμογή του νέου Κανονισμού της ΕΕ για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (GDPR).

Κυριάκος Κούρτελλος

Δικηγορος – Ανωτερος Συνεργατης

Ο Κυριάκος απέκτησε πτυχίο νομικής από το Πανεπιστήμιο του Leicester το 2009. Μετά την ολοκλήρωση του Bar Vocational Course στο College of Law στο Birmingham, κλήθηκε στο Bar of England & Wales από τον αξιότιμο σύλλογο του Lincolns Inn το 2010. Εντάχθηκε στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο το 2011 και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (LLM) στο Περιβαλλοντικό Δίκαιο από το Queen Mary University of London το 2012. Εργάζεται στο γραφείο μας από τον Απρίλιο του 2018 ως ο πρώτος δικηγόρος του γραφείου στη Λεμεσό. Ο Κυριακός έχει μεγάλη εμπειρία στο εταιρικό και το εμπορικό δίκαιο, με ιδιαίτερη τεχνογνωσία σε θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος. Συμβουλεύει ιδιώτες (HNW), ιδιωτικές και οικογενειακές επιχειρήσεις, τοπικούς και πολυεθνικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και εταιρείες, σε ευρύ φάσμα τομέων και βιομηχανιών, σε εμπορικά, χρηματοοικονομικά έργα, κοινοπραξίες, συγχωνεύσεις, αγοραπωλησίες, ακίνητη περιουσία και συναλλαγές δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ασχολείται εκτενώς με εταιρικές υποθέσεις και αιτήσεις στα Επαρχιακά Δικαστήρια της Κύπρου όσον αφορά τη διάρθρωση επιχειρήσεων. Συμβουλεύει μητρικές και εμπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων τεράστιων ομίλων, που έχουν συσταθεί ή εμπορεύονται στην Κύπρο. Αναλαμβάνει due diligence και παρέχει νομικές γνωματεύσεις σχετικά με την εταιρική ικανότητα κυπριακών εταιρειών και τη νομική ισχύ, εκτελεστότητα και τεκμηρίωση της κυπριακής νομοθεσίας και γενικά συμβουλεύει για όλες τις πτυχές του κυπριακού δικαίου σχετικά με συναλλαγές. Δημοσιεύει ευρέως ως συγγραφέας ή συν-συγγραφέας στους τομείς της εταιρικής διακυβέρνησης, ενεργειακής νομοθεσίας, περιβαλλοντικού δικαίου και χρηματοοικονομικής ρύθμισης.

Δημήτρης Καΐλής

Δικηγορος – Ανωτερος Συνεργατης

O Δημήτρης γεννήθηκε στην Λευκωσία και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου από το 2011, ενώ είναι μέλος του Γραφείου μας από τον Ιανουάριο του 2017. Ασχολείται εκτενώς με πληθώρα ζητημάτων δικαστηριακού χαρακτήρα και ειδικότερα με θέματα διοικητικού και αστικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένων αστικών αγωγών, εργατικό δίκαιο, προσωπικά ατυχήματα, ασφάλειες, τροχαία, πτωχεύσεις, τραπεζικά και οικονομικά ζητήματα. Περαιτέρω, χειρίζεται υποθέσεις Ιεραρχικών Προσφυγών ενώπιον της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, ειδικεύεται σε ζητήματα Ευρωπαϊκού Δικαίου και γνωρίζει άπταιστα την Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

Στάλω Καντάρα

Δικηγορος – Συνεργατης

Η Στάλω γεννήθηκε το 1991. Σπούδασε στο Birmingham City University της Αγγλίας απ’ όπου πήρε πτυχίο νομικής το 2012. Γνωρίζει άπταιστα την ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Εντάχθηκε στο Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο το 2014 και εργάζεται ως δικηγόρος στην εταιρεία μας από τον Μάιο του 2016. Ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα αξιώσεων και διαφορών συμπεριλαμβανομένων αξιώσεων για συμβάσεις, προσωπικούς τραυματισμούς, ασφαλιστικές αξιώσεις, είσπραξη χρεών, επικυρώσεις διαθηκών και διαχειρίσεις περιουσιών. Περαιτέρω, ασχολείται με το χειρισμό οικογενειακών υποθέσεων ενώπιον του Οικογενειακού Δικαστηρίου.

Μάριος Σοφοκλέους

Δικηγορος – Ανωτερος Συνεργατης

O Μάριος γεννήθηκε στην Λάρνακα. Είναι απόφοιτος νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του University of Kent στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο. Χειρίζεται άπταιστα την Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου από το 2012 και εντάχθηκε στο δυναμικό του Γραφείου μας από τον Αύγουστο του 2017 ως Ανώτερος Συνεργάτης. Ασχολείται εκτενώς με πληθώρα ζητημάτων και αστικών υποθέσεων συμπεριλαμβανομένων αγωγών σε σχέση με αστικά αδικήματα, συμβάσεις, ατυχήματα, ασφάλειες, πνευματική ιδιοκτησία, τραπεζικά και οικονομικά ζητήματα και υποθέσεις ενοικιοστασίου, πτωχεύσεων, οικογενειακού δίκαιου, αναγνώρισης και εκτέλεσης αλλοδαπών αποφάσεων, διαιτησίας και κατασκευαστικών απαιτήσεων. Η εμπειρία του περιλαμβάνει συμβουλές και αντιπροσώπευση πελατών σε ένα ευρύ φάσμα οικονομικών διαφορών και συμβατικών απαιτήσεων. Οι γνώσεις και η εξειδίκευση του περαιτέρω εκτείνονται σε οικονομικές συμφωνίες, συγχώνευση και απορρόφηση οργανισμών, είσπραξη χρεών, σύνταξη συμβολαίων αγοράς ακινήτων και οποιοδήποτε θέμα αφορά την ανάπτυξη γης.

Τάνια Τοφαρίδου

ΑΣΚΟΥΜΕΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Η Τάνια γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1994. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο του Southampton από το οποίο αποφοίτησε με πτυχίο νομικής το 2015 και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στο δίκαιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου το 2016. Γνωρίζει άπταιστα τα ελληνικά και τα αγγλικά ενώ παράλληλα έχει καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας. Εργάζεται στο γραφείο μας από τον Σεπτέμβριο του 2016, αρχικά ως Ασκούμενη δικηγόρος, και από τον Σεπτέμβριο του 2017, αφότου εντάχθηκε στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, εργάζεται ως Δικηγόρος. Η Τάνια επικεντρώνεται κυρίως στον τομέα επίλυσης διαφορών και μεταξύ άλλων ασχολείται με υποθέσεις διοικητικού δικαίου, είσπραξη χρεών, εργατικό και αστικό δίκαιο.

George hadjikyprianou

Δικηγορος – Ανωτερος Συνεργατης

Ο Γιώργος απέκτησε το πτυχίο Νομικής του (με Άριστα – First Class Honours) από το University of Leicester και το μεταπτυχιακό του (επίσης με Άριστα – Distinction) από το University College London (UCL). Με τη ολοκλήρωση των σπουδών του ολοκλήρωσε την πρακτική του εξάσκηση και έγινε δεκτός στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο. Ο Γιώργος έχει στο παρελθόν εργασθεί στο τμήμα εμπορικού & εταιρικού δικαίου μεγάλης δικηγορικής εταιρείας προτού γίνει μέλος της Προύντζος & Προύντζος Δ.Ε.Π.Ε. Είναι επί του παρόντος Ανώτερος Συνεργάτης στο τμήμα εταιρικού δίκαιου του γραφείου μας και ασχολείται κυρίως με θέματα εταιρικού και εμπορικού δικαίου καθώς επίσης και με θέματα που άπτονται του δικαίου των συμβάσεων και του εργατικού δικαίου. Ασχολείται εκτενώς με τη παροχή νομικών συμβουλών/γνωματεύσεων αναφορικά με θέματα που αφορούν κυρίως τη διάρθρωση χρηματοοικονομικών συναλλαγών, συγχωνεύσεις & εξαγορές εταιρειών καθώς επίσης και αναδιαρθρώσεις εταιρειών και χρεών. Είναι επίσης βασικό μέλος της νομικής ομάδας που συμβουλεύει πελάτες σχετικά με την εφαρμογή του νέου Κανονισμού της ΕΕ για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (GDPR). Είναι Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νέων και Ασκούμενων Δικηγόρων Κύπρου (E.NE.Α.Δ). Είναι επίσης μέλος της Διεθνούς Ένωσης Νέων Δικηγόρων (AIJA) και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Νέων Δικηγόρων (EYBA) καθώς επίσης και πιστοποιημένο μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Εξεταστών Οικονομικής Απάτης (Association of Certified Fraud Examiners - ACFE). Ο Γιώργος χειρίζεται άπταιστα την Ελληνική και Αγγλική γλώσσα και έχει καλή γνώση της Γαλλικής γλώσσας.

evi

Εύη Βενιζέλου

ΠΡΟIΣΤΑΜΕΝH ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

Η Εύη Βενιζέλου γεννήθηκε το 1984. Θα αποκτήσει σύντομα το πτυχίο Λογιστικής από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας και στη συνέχεια θα εγγραφεί στο Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών (ACCA). Έχει εργαστεί στη Sharelink Securities & Financial Services Limited από το 2007 μέχρι τις αρχές του 2010, όταν εντάχθηκε στην εταιρεία μας. Σήμερα είναι υπέυθυνη του λογιστηρίου μας.

louiza

Χριστιάνα Αδάμου

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ-ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ

Η Χριστιάνα γεννήθηκε το 1986. Σπούδασε στο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η Χριστιάνα έχει εργαστεί σε Δικηγορικό Γραφείο από το 2010 μέχρι το 2015. Γνωρίζει την Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα. Έχει ενταχθεί στο γραφείο μας από τον Ιανουάριο του 2016. Ασχολείται με την Γραμματειακή και γενικότερη υποστήριξη του δικαστηριακού τμήματος.

louiza

Λουίζα Λαμπριανού

Γραμματειακα Καθηκοντα – Εταιρικο Τμημα

Η Λουίζα γεννήθηκε το 1983. Γνωρίζει άπταιστα την ελληνική και αγγλική γλώσσα. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σε σχέση με το μάρκετινγκ, τις πωλήσεις και την διοίκηση γραφείου στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Έχει εργαστεί από το 2006-2011 στην διοργάνωση εκδηλώσεων και συνεδρίων και από το 2011 μέχρι και σήμερα στην διοίκηση γραφείου. Έχει ενταχθεί στο δυναμικό της εταιρείας μας τον Ιούνιο του 2014 ως μέλος της Γραμματειακής Υποστήριξης και της διαχείρισης τραπεζικών και εταιρικών ζητημάτων.

Λιουντμίλα Αφρικάνου

Γραμματειακα Καθηκοντα – Εταιρικο Τμημα

Η Λιουντμίλα γεννήθηκε στην Ουκρανία. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Ζαποροζγιε στην Ουκρανία . Χειρίζεται άπταιστα την Ρωσική, Ουκρανική, Αγγλική και Ελληνική γλώσσα . Είναι μέλος του Γραφείου μας από τον Οκτώβριο του 2017 ως Υπεύθυνη Υποδοχής. Η Λιουντμίλα διαχειρίζεται την υποδοχή μας και εκτελεί διάφορες διοικητικές εργασίες.